سفر رهبری وزارت مخابرات مخابرات و تکنالوژی معلوماتی به ولایات جنوب و جنوب غرب کشور به هدف ارزیابی سکتور مخابرات
محترم الحاج مولوی نجیب الله حیات حقانی وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی بخاطر ارزیابی سکتور مخابراتی به ولایات ارزگان، فراه، نیمروز، هلمند، زابل و غزنی سفر کرد و از نزدیک خدمات مخابراتی را در آنجا مورد ارزیابی قرار داد.
در این بازدید، محترم وزیر صاحب که روئسای ولایتی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی و تعدادی از مسئولین اداره اترا این وزارت، وی را همراهی میکردند، با والیان محترم، روئسای محترم محاکم، روئسای محترم قوه قضائیه، شوراهای علما محترم و مردم شریف ولایات متذکره دیدار و گفتگو کرد و مشکلات آنان را از نزدیک مشاهده نموده و هدایات و توصیههای لازم را به ادارات مختلف برای رفع مشکلات شان ارائه نمودند.
در این دیدارها محترم الحاج مولوی نجیب الله حیات حقانی وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در مورد رشد و توسعه سکتور مخابراتی، پلانهای تحت کار و آینده خدمات مخابراتی از زمان روی کار آمدن مجدد و فتح این کشور توسط امارت اسلامی افغانستان بحث و تبادل نظر نمود. وی همچنین معلومات جامعی در خصوص استفاده درست از بودجه اختصاص یافته برای اجرای مؤفقیت آمیز طرح توسعه خدمات مخابراتی، تطبیق پروژه تی دی اف، نصب و فعال نمودن سایتهای جدید مخابراتی در طی سه سال اخیر را شریک ساختند.
وزیر مخابرات در سفر به ولایات جنوب و جنوب غربی کشور با مقامات اماراتی و مردم محلی در باره وصل شهرها به فایبر نوری، کاهش قیمتهای مخابراتی و اینترنیتی و گسترش شبکه مخابراتی در سراسر کشور گفتگو کرد.
همچنین در این نشست درباره اجرای خدمات ۳جی و ۴جی اینترنیت، گسترش خدمات مخابراتی به مناطق دور دست به ویژه قراء و قصبات و مناطق محروم، بحث و تبادل نظر کردند. وی ابراز اطمینان کرد که وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای موجود، گامهای سریعی برای ایجاد تسهیلات در زمینه ارائه خدمات مخابراتی در کشور را برداشته است.
محترم الحاج مولوی نجیب الله حیات حقانی وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در این دیدار با مقامات اماراتی و مردم محلی ولایات ذکر شده، مشکلات مربوط به بخش مخابرات را شنیده و به ادارات مربوطه برای رفع مشکلات مخابراتی در مناطقی که توسط آنها شناسایی شده است، توصیههای لازم کرده است که بر اساس آن سایتهای مخابراتی متعددی در ولایات جنوب غرب کشور نصب و به بهره برداری سپرده خواهد شد.
در این دیدارها والیان محترم ولایات فراه، ارزگان، نیمروز، هلمند، زابل، غزنی و شماری از مقامات اماراتی، سفر وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی را پُرثمر دانسته و از تلاشهای رهبری این سکتور که به این ولایات سفر کرده و از نزدیک با مسئولان و ساکنان محلی صحبت کرده و به مشکلات آنها گوش داده اظهار تشکری کردند.
مسئولان مناطق جنوب و جنوب غرب کشور ابراز خرسندی کردند که بعدالفتح کشور و به طور خاص مناطق جنوب و جنوب غرب که با مشکلات مخابراتی مواجه بودند از جانب وزارت مخابرات توجه ویژهای شده است و اکنون مشکلات موجوده تا حد زیادی حل شده است. همچنین مسئولین متذکره تقاضا نمودند که در برخی مناطق هنوز هم سهولتهای مخابراتی موجود نمیباشد که توجه صورت گیرد و از فریکونسیهای کشورهای همسایه جلوگیری شود و برای ارتقای کیفیت در برخی زمینهها تلاش صورت گرفته و ادارات دولتی به فایبر نوری وصل شوند.
محترم الحاج مولوی نجیب الله حیات حقانی، وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، برای حل و فصل مطالبات و مشکلات مسئولان وعده هر نوع مساعدت ممکن را داد و ادارات ذیربط و شرکتهای مخابراتی را مؤظف نمود تا در هماهنگی با ریاستهای ولایتی مخابرات و نمایندگی اداره اترا وزارت مخابرات باید فوراً به مشکلات موجود در بخش مخابرات رسیدگی شود تا شهروندان در هر گوشهای از کشور بتوانند به خدمات مخابراتی و اینترنیتی با کیفیت، دسترسی داشته باشند.
وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی از زمان فتح تاکنون توانسته بسیاری از مشکلات مخابراتی مردم را در کشور حل کند که مثالهای بارز آن ارائه تسهیلات مخابراتی به نقاط دوردست کشور، جلوگیری از سیم کارتهای غیرقانونی، توزیع سیم کارت بطور قانونی، ارتقای کیفیت خدمات شبکههای مخابراتی، راه اندازی مزایده فریکونسی برای ارائه خدمات اینترنیتی نسل چهارم و گسترش کیبل فایبر نوری که پروسه تمدید آن عملاً در بسیار از نقاط کشور ادامه دارد. بر اساس پلان معیاری نورمهای بین المللی در نظر گرفته شده است.
قابل یادآوریست که قبل از فتح، حوزه جنوب و جنوب غرب کشور از تسهیلات مخابراتی بیبهره بودند و در بسیاری از مناطق خدمات مخابراتی ارائه نمیشد.
پس از حاکمیت امارت اسلامی افغانستان، وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی توانسته است تنها در ولایات ارزگان، فراه، نیمروز، هلمند، زابل و غزنی بیش از ۴۳۲ سایت جدید مخابراتی را نصب و به بهره برداری بسپارد. و برای آن مناطقی این ولایات که هنوز هم از سهولتهای مخابراتی محروم هستند، ۱۲۴ سایت مخابراتی دیگر توسط وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی منظور شده است که در حال حاضر کارهای ساختمانی بیشتر آنها انجام یافته و عنقریب به بهره برداری سپرده خواهند شد.