بازدید رهبری وزارت مخابرات از انستیتیوت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی(ICTI)
محترم عبدالرزاق وحیدی وزیر مخابرات وتکنالوژی معلوماتی همراه با تعدادی از کارمندان این وزارت، روز شنبه 28 سنبله 1394 هجری شمسی از انستیتوت تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی(ICTI) بازدید بهعمل آورده وبا استادان و دانشجویان انستیتوت طی جلسهای روی طرحها، برنامهها و چالشهای موجود در انستیتوت تکنالوژی معلوماتی صحبت نمودند. قابل یادآوریست که برعلاوۀ تیم ملاقات کنندۀ وزارت، محترم پوهاند هادی هدایتی معاون علمی پوهنتون کابل و پروفیسور دوید لاماس از اساتید این نهاد نیز در همایش علمی-مشورتی حضور داشتند.
درابتدای برنامه، محمد شفیع شریفی رییس انستیتوت تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی، درمورد انستیتوت معلومات مختصری ارایه نموده و توضیح داد که انستیتیوت نامبرده که قبلاً دانشجویان را تا سطح چهارده آموزش میداد، در سال 1387 هجری شمسی به سطح لیسانس ارتقاء نمود و از آن زمان تا کنون، پنج دوره دانشجویان را به سویۀ لیسانس فارغ داده است. به گفته وی اکنون به تعداد 240تن دانشجو در انستیتوت نکنالوژی معلوماتی و مخابرات مصروف تحصیل اند. آقای شریفی نیزافزود که این انستیتوت با 70 باب پوهنتون جهان روابط همکاری دارد که از جمله 30 باب آنها اروپایی بوده و متباقی آسیایی میباشند.
محترم وحیدی وزیر مخابرات وتکنالوژی معلوماتی طی سخنان خود در این جلسه پیرامون اهمیت زودگذر فرصتهای آموزشی سخن گفته و بیان داشت که با استفاده از وقت ما باید یک برنامه مداوم برای رشد و شگوفایی تکنالوژی معلوماتی داشته باشیم و از فرصتهای موجود در راستای رشد و توسعۀ تکنالوژی معلوماتی در کشور استفادۀ بهینه نماییم. همچنان، وزیر محترم مخابرات دانشجویان را به مطالعات جانبی و تحقیقات علمی و عملی در عرصۀ تکنولوژی معلوماتی تشویق نموده و ضمناً با اشاره به مشکلات اقتصادی و بیکاری، از آنها تقاضا نمود که به گونۀ جدّی در راستای نوآوری و کارفرآینی در این سکتور تلاش نمایند. ایشان تصریح نمود:«شما دانشجویان عزیز وظیفه دارید که انستیتیوت را به یک نهاد اکادمیک برتر و خلاّق تبدیل نمایید و همچنان، تلاش به خرچ دهید که به بهترینهای تکنولوژی و مخابرات در کشور ارتقاء نمایید. انتظار شما نباید این باشد که دولت برای شما شغل فراهم کند، بلکه، رسالت شما این است که برای دیگران اشتغال ایجاد کنید و از این طریق، با دیگران همکاری کنید.»
وزیر مخابرات افزود که به همین منظور باید برنامههای چون ارتقای ظرفیت و برنامههای ماستری، ایجاد کورسهای زبان انگلیسی با محتوای برنامۀ تافل و آیلتس، ایجاد گروههای تحقیقاتی و کاری بهخاطر پیشرفت تکنالوژی درداخل کشور، ترجمه کتابها و آثار پایه و اساسی در عرصه تکنالوژی معلوماتی، برگذاری مسابقات پروگرام نویسی در سطح ملی و المپیادها و همچنان، برنامههای روباتسازی روی دست گرفته شود. افزون براین، به رییس انستیتیوت و کارمندان بلندرتبۀ وزارت دستور داد که به گونۀ هماهنگ و نظاممند در راستای عملی سازی این استراتیژی جدید ارتقای ظرفیت کار نموده و طرحها و پیشنهادی مشترک پرسونل کاری و دانشجویان انستیتیوت را تهیه و به دسترس هیأت رهبری وزارت قرار دهند.
ر پایان دیدارها، آقای وحیدی به استادان و دانشجویان انستیتوت وعده سپرد که وزارت مخابرات وتکنالوژی معلوماتی در بخشهای متذکره با آنها همکاری خواهد کرد تا باشد روزی این انستیتوت به مرکز پیشرفتهای تکنالوژیک معلوماتی مبدل گردد و دانشجویان انستیتیوت به کارآفرینان پیشگام و شناختهشده در عرصه تکنالوژی و مخابرات برای کشور و منطقه تبدیل شوند. باید یاد آور شد که در اخیر جلسه، استادان و دانشجویان انستیتوت تکنالوژی معلوماتی از پیشنهادات و برنامههای جدید وزیر مخابرات استقبال نموده و نظریات و مشکلات خویش را با هیات رهبری وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی شریک ساختند و بالمقابل، وزیر مخابرات به آنها توصیه نمود که برای تهیۀ موفقانه طرح جامع ارتقای ظرفیت انستیتیوت از مشورتها و همکاریهای محترم پوهاند هادی هدایتی و پروفیسور دوید لاماس به گونۀ همهجانبه استفاده کنند.