کنفرانس هماهنگی سالانه وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در کابل برگزار شد

mcitadmin
پنجشنبه ۱۳۴۸/۱۰/۱۱ - ۵:۳

کنفرانس هماهنگی سالانه وزارت مخابرات وتکنالوژی معلوماتی، با حضور داشت محترم عبدالرزاق وحیدی وزیر مخابرات وتکنالوژی معلوماتی، هیات رهبری و روسای ولایتی وزارت مخابرات، مسوولین اداره تنظیم خدمات مخابراتی(اترا)، گرداننده‌گان و کارمندان ارشد ولایتی شرکت افغان تیلی کام، به تاریخ 26 عقرب 1394در هوتل کابل استار برگزار گردیده و به مدت سه روز دوام یافت.

در این کنفرانس، روسای مخابرات و کارمندان ارشد شرکت مخابراتی افغان تیلی کام از 34 ولایت کشور دعوت گردیده بود؛ تا طی سه روز در مورد کارکردها، فرصت‌ها و چالش‌های خدمات مخابراتی در ولایات و مرکز با مسوولان وزارت مخابرات، بحث و تبادل نظر نموده و پیشنهادهای مشخص خویش را جهت بهتر شدن امورخدماتی در میان بگذارند.

همچنان، از آنان دعوت بعمل آمده بود تا بخاطر غنامند شدن پلان استراتیژیک وزارت مخابرات وتکنالوژی معلوماتی که تحت کار است؛ نظریات و پیشنهادات خویش را با درنظر داشت شرایط وفضای کاری در ولایات، شریک سازند.

محترم عبدالرزاق وحیدی وزیر مخابرات وتکنالوژی معلوماتی که در افتتاح کنفرانس یاد شده صحبت می نمود، هدف از برگزاری این کنفرانس را ایجاد هماهنگی و بهبود اجرآات و خدمات‌ سکتور مخابرات در مرکز و ولایات کشور خوانده افزود: «روسای  مخابرات و تکنالوژی معلوماتی و کارمندان ارشد ولایتی افغان تلیکام از 34 ولایت به کابل دعوت شده اند تا در طی سه روزکاری با هیأت رهبری وزارت و مسوولان تخنیکی برنامه‌ها و پروژه ها از نزدیک دیدار نموده و روی دستاوردها و چالش‌های یک ساله‌ی خود بحث و و تبادل نظر نمایند» 

آقای وحیدی نیز بیان داشت: «وظیفه اساسی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی(MCIT) است که خدمات مخابراتی، انترنیتی و خدمات پُستی با کیفیت و موثر را برای شهروندان افغانستان فراهم سازد. رهبری وزارت مخابرات تلاش کرده است که با درنظرداشت دیدگاه کلان برنامه اقتصادی دولت وحدت ملی و با الگوگیری از ظرفیت‌های باالقوه همکاری‌های منطقه‌ای و بین المللی، گام‌های کوتاه مدت و درازمدتی را در راستای تحقق این هدف بردارد».

وزیرمخابرات در سخنانش بطور مفصل پیرامون دست آورد ها و چالش‌های اخیر وزارت مخابرات صحبت نموده  وبرنامه های جدید این وزارت را به معرفی گرفت.

داکترمحمد نجیب عزیزی رییس اداره اترا، یکی دیگر از سخنرانان روز نخست این کنفرانس بود که پیرامون اقدامات و دست آورد های جدید اداره تنظیم خدمات مخابراتی جهت بهبود عرضه خدمات در کشور صحبت نمود. وی درسخنانش به اهمیت سکتور مخابرات در رشد اقتصادی و اجتماعی  اشاره نموده گفت با توجه به این اهمیت، در سکتور مخابرات سرمایه گزاری هنگفتی از طرف سکتور خصوصی صورت گرفته است.

آقای عزیزی در ادامه گفت: «امیدوار هستیم که ما در طی نشست سه روزه بتوانیم مشکلات را شناسایی نموده و راه حل هایی را در زمینه با تفاهم و همکاری همدیگر جهت تسریع روند خدماتی برای مردم کشور پیداکنیم.» وی همچنان در قسمت بلند بردن کیفیت خدمات مخابراتی، ثبت سیم کارتها، پالیسی دسترسی باز، صحبت نموده و پروژه های روی دست گرفته خویش را به معرفی گرفتند.

تشریح برنامه های اداره‌ی اترا: درادامه‌ی روز نخست؛ محترم سید محمد انوری معاون اداره اترا، دست آوردها و پلان‌های کاری اداره اترا را برای اشتراک کننده ‌گان شرح داد؛ در پایان پرسش و پاسخ بین اشتراک کننده گان و مسوولین اداره اترا صورت گرفت.

تشریح برنامه های افغان تیلی کام: محترم گل احمد راستمن رییس شرکت افغان تیلی کام، برنامه ها و دست‌آوردهای شرکت یاد شده را برای اشتراک کننده گان بصورت مفصل و همه جانبه و با درنظرداشت مشکلات و چالشهای موجود اراییه کرد که در پایان، مباحثه و گفتگوبین مسوولین شرکت و اشتراک کننده گان صورت گرفت.

گزارش زون‌های شرق و شمال: در این روز گزارش‌های زون شرق و شمال کشور بصورت مفصل به حضور اشتراک کننده گان و مقامات وزارت مخابرات اراییه گردید که در زمینه مشکلات و چالش‌ها توسط روسای مخابرات ولایت‌های مربوطه  مطرح و ازجانب مقامات وزارت و روسای موظف در موارد مطرح شده پاسخ های قناعت بخش اراییه گردید.

روز دوم :

روز دوم کنفرانس همگاهنگی وزارت مخابرات نیز با اراییه گزارش‌های ولایات که براساس زون ترتیب گردیده بود، دوام یافت. در این روز تمام ولایات باقی مانده گزارش از کارکرد و مشکلات موجود درولایات خویش را پیشکش نموده و پرسشهای خویش را در مورد کاستی‌ها و نارسایی‌ها با مقامات وزارت مخابرات در میان گذاشتند. مقامات وزارت مخابرات هرکدام در بخش خود به پرسشهای روسای ولایات پاسخ‌ داده و دلایل خویش را بیان داشتند. روز دوم کنفرانس به همین ترتیب خاتمه یافت.

روز سوم:

در روز سوم کنفرانس پریزنتیشن‌ ها از جانب مقامات مسوول در وزارت مخابرات، برای اشتراک کننده گان پیش کش گردید که از این قرار بود:

معینیت اداری: در این بخش محترم وهاب الدین سادات معین مالی و اداری وزارت، در رابطه به دستآوردها، چالش‌ها و پلان‌های آینده این معینیت برای اشتراک کننده گان معلومات اراییه نمود که پیشنهاداتی از جانب کارمندان افغان تیلی کام، اترا و روسای والایات صورت گرفت. روسای وزارت در روشنی هدایت معین اداری وزارت به پرسش‌های مطرح شده، پاسخ مناسب اراییه نمودند.

معنیت تکنالوژی معلوماتی: محترم ایمل مرجان معین تکنالوژی معلوماتی با اراییه‌ی پریزنتیشن به فرصت‌ها و چالش‌ها مربوط به این بخش را اشاره، این چند مورد را بیشتر به بحث گرفت: "مفهوم و ابعاد حکومت داری الکترونیکی، مطالعات انجام شده، پالیسی‌ها و قوانین در زمینه حکومت داری الکترونیکی، برنامه‌های آموزشی تکنالوژی معلوماتی      (ارتقای ظرفیت) و همچنان مشکلات مالی تکنالوژی معلوماتی".

معینیت تخنیکی: محترم محمد شریف شریفی رییس انستیتوت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی به نمایندگی از معینیت تخنیکی پریزینتشن خویش را که حاوی دست آوردها، مشکلات و راه حل‌ها بود پیش‌کش نمود.

در اخیرِ هرپریزینتیشن پیشنهادات وپرسش‌ها ازجانب روسای ولایات وکارمندان افغان تیلی کام در ولایات مطرح و روی یک، یک آن روسای ولایات و مسوولین وزارت تبادل نظر می نمودند.

مشکلات ریاست‌های مخابرات ولایات با مسوولین اداره اترا و شرکت افغان تیلی کام، مشکلات شرکت افغان تیلی کام با ریاست‌های مخابرات و مسوولین اترا در ولایات: در مورد دو پریزنتیشن توسط یکی از روسای مخابرات ولایات و یکی از مدیران ارشد ولایتی افغان تیلی کام تقدیم گردید. در این بخش به مشکلات بین اداره مخابرات ولایتی و شرکت افغان تیلی کام و برعکس آن اشاره گردید. گفته شد که نیاز به اقدامات رهبری وزارت در مورد ازبین بردن مشکلات موجود است.

شیوه گزارشدهی: در مورد محترم محمد یاسین صمیم "سخنگوی وزارت" میکانیزمی را ایجادکرده بود و برای روسای ولایات به معرفی گرفت؛ که براساس آن روسای ولایات می توانند بصورت روشن و ساده گزارش کار خود را با مسولین وزارت شرک کنند.

 روز سوم نتیجه کنفرانس توسط معین اداری یک‌دست و جمع‌بندی گردید . وی در نتیجه گیری خویش گفت که در طی سه روز روی مواردی چون: بهبود کیفیت خدمات مخابراتی، فعال و غیرفال بودن شبکه‌های مخابراتی، فروش سیمکارت‌های راجسترشده، فلتر شدن سایت های انترنتی غیراخلاقی، تنظیم و قانونمند ساختن وسایل مخابراتی، جلوگیری از فعالیت غیرمجازسیم باکس‌ها، ثبت تلویزیون و رادیوها، جلوگیری از نصب تاورهای چهارضلعی، نظارت و کنترول ازنصب تاورهای پروژه TDF، جلوگیری ازخاموش کردن سایت های مخابراتی، فیصدی نفوس ولایات که تحت پوشش خدمات پستی قراردارند، فعالیت کمپنی‌های پستی درولایات، وضعیت مراکز آموزشی ولایات، فعالیت کمپنی های خصوصی تکنالوژی معلوماتی در ولایات و چگونگی مسایل اداری وبرنامه های حمایوی دیگربحث وتبادل نظر صورت گرفت که این بحث‌ها تاثیرات خاصی خود را در قسمت هماهنگی در اجراات و گزارشدهی درپی خواهد داشت.

در پایان جلسه هماهنگی سالانه وزارت، محترم عبدالرزاق وحیدی وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی ضمن سپاسگزاری از مدیریت موثر کنفرانس سه روزه و  کمیته‌های کاری مختلف، روی نکات ذیل تأکید نموده و در مورد اجراآت آینده سکتور مخابرات، به مسوولین مربوطه چنین هدایت داد:

1)- هماهنگی بین بخش‌های مختلف وزارت: بین تمام بخش‌های وزارت از جمله ریاست مخابرات، آمرین افغان تلیکام و نمایندگان محلی اداره تنظیم خدمات مخابراتی(اترا) باید هماهنگی کامل وجود داشته باشند. ضرورت است که مسوولین بخش‌های مختلف، با هم جلسات منظم برگزار کنند تا ریاست مخابرات ولایات بتواند در سطح ولایت از سکتور مخابرات به درستی نمایندگی نموده و مشکلاتی را که در این سکتور در سطح ولایت وجود دارند، با مقام ولایت و سایر بخش‌ها مورد پیگیری قرار دهند. 

2)- تأکید بر جمع‌آوری منظم عواید: وزارت مخابرات به عنوان یکی از نهادهای عایداتی حکومت باید میکانیزم‌ شفاف برای جمع‌آوری از عواید داشته باشد. مدیریت‌های افغان تلیکام و نمایندگی اتراء گزارش عواید خویش را به طور منظم با ریاست مخابرات شریک ساخته و سپس، رییس مخابرات ولایت گزارش مجموعی را به مرکز راپور دهند. هم‌چنان، معینیت محترم اداری باید با ریاست افغان تلیکام و ریاست اتراء در این قسمت کار نموده و یک میکانیزم مشخصی را طرح و با مسوولین مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در ولایات شریک کنند. 

3)- قراردادها و بودجه سازی: قراردادها باید مطابق به قوانین و قانون مصارف عامه هماهنگ گردد. برای این کار باید یک تیم تدارکاتی خاص در مرکز  ایجاد گردد. از تجارب افرادی استفاده شود که در بخش قانون تدارکات تجربه کافی دارند. ضمناً معینیت مالی و اداری باید این زمینه را برای روسای ولایتی فراهم کند که آنها بتوانند بودجه‌های ولایتی خود را براساس نیازمندی پیش بینی کنند و سپس، در بودجه ملی بازتاب داده شود. وزارت مخابرات باید اولین وزارتی باشد که بودجه سازی ولایتی را طرح و اجراء نماید.

4)- تشریک و انکشاف زیربناها: وزارت مخابرات طرح‌های را برای تشریک زیربناهای ملی در سطح ولایات و مرکز روی دست گرفته است؛ به عنوان نمونه می توان از وزارت فواید عامه، شاروالی‌ها، ارگان‌های محل، احیاء و انکشاف دهات و شهرسازی نام‌برد. لازم است که قبل از آن در سطح سکتور مخابرات این اصل را تجربه کنیم. بدین معنا که روسای مخابرات باید با مسوولان شرکت افغان تلی‌کام در ولایات با هم صحبت نموده و طرح مشخصی را برای استفاده و سرمایه گذاری مشترک زیربناها، تجهیزات و امکانات شریک سازند.

5)- توجه به منابع مالی و انسانی: کمبود منابع مالی و انسانی در ولایات یک مسأله بسیار جدی است. خوش‌بختانه، این‌روزها معینیت اداری در هماهنگی با ارگان‌های ذی‌ربط روی بازبینی تشکیل عمومی وزارت کار می کند. به ریاست منابع بشری و مالی هدایت داده می‌شود که در این پروسه، نیازمندی‌های اساسی ولایات را مورد توجه قراردهند. حال که بحث تدوین و تطبیق پلان استراتیژیک 5 ساله در جریان است، از روسای مالی، اداری و منابع بشری می‌خواهم که ظرفیت انسانی و منابع مالی را باید با تغییرات جدید هماهنگ سازد تا بتوانیم پلان را به درستی تطبیق کنیم.

6)- تدوین برنامه سالانه ظرفیت: ارتقای ظرفیت نباید تنها در مرکز منحصر و محدود باقی بماند. نیاز نیست که کارمندان برخی از ریاست‌ها به طور مکرر از فرصت‌های آموزشی بهره مند شود و اما برای کارمندان ولایتی هیچ فرصت فراهم نشود. در پروسه ارتقای ظرفیت، افراد از مرکز و ولایات باید براساس ارزیابی و شناسایی نیازمندی‌های آموزشی انتخاب شوند. معیار در ارزیابی‌ها باید شایستگی و کار در نظر گرفته شود؛ نه معیارهای خویشاوندی و روابط.  هم‌چنان، به معینیت مالی اداری هدایت داده می‌شود که سر از آغاز سال مالی جدید، یک پلان سالانه ارتقای ظرفیت را در مشورت و ارتباط با روسای ولایات و سایر ریاست‌های مرکز تهیه نموده و به رهبری وزارت پینشهاد نماید. در صورتی که پلان ارتقای ظرفیت براساس اصل عدالت و شایستگی تطبیق گردد، ما می توانیم عملاً به سوی الگوی  اجرآات مبتنی برنتایج(Result Based Management) حرکت کنیم. 

7)- بهبود هماهنگی و گزارشدهی: ‌گزارشدهی بین ریاست‌های مرکز و ولایات هماهنگی بیشتر پیدا کند؛ روسای ولایات در تهیه گزارش‌های خویش باید بر آمار و ارقام، واقعیت‌ها و حقایق توجه کنند. کارکرد آمار و واقعیت‌ها این است که گزارش‌ها را جان می‌بخشند. گزارش‌های کلیشه‌ای کارساز نیست؛ طور مثال: اگر می‌گوییم که 53% شهروندان افغانستان از خدمات مخابراتی بهره‌مند است، این باید مستند بوده تا قابلیت دفاع و توجیه را باشد.

8)- آمادگی‌ها برای ثبت سیم‌کارت‌ها: ثبت سیم‌کارت‌ها یکی از اولویت‌های اساسی وزارت مخابرات است. کارهای آغازین مقرراتی نهایی شده است و به زودی این پروسه آغاز خواهد شد. از روسای ولایات تقاضا دارم که از همین حالا، برای تطبیق موفقانه این برنامه کلان ملی تمام امکانات و منابع خود را بسیج کنند. به تعبیر دیگر، تطبیق موافقت‌نامه راجستر سیم کارت‌ها می‌تواند به عنوان یک شاخص برای ارزیابی کارایی و توانمندی روسا و سایر کارمندان ولایت درنظر گرفته شود.

9)- توجه بیشتر به ولایات:‌ در طول 7-8 ماه گذشته، رهبری وزارت از جمله شخص خودم بیشتر روی پالیسی‌ها و مقررات و هم‌چنان، طرح‌های کلان منطقه‌ای تمرکز داشته ام. حال که کارهای اساسی در قسمت پالیسی و پلان‌گذاری انجام شده است، پس از این گام‌های عملی در ولایات با جدیت برداشته خواهد شد. به زودی سفرهای ولایتی رهبری وزارت آغاز خواهد شد تا از نزدیک از اجرآات و کارکردهای سکتور مخابرات نظارت و کنترول داشته باشیم. برای این کار، تأکید می‌کنم که باید ارتباطات، هماهنگی و گزارشدهی باید بین مرکز و ولایت بهبود یابد. برای این کار، از معین صاحبان، ریاست‌های افغان تلیکام و اداره اترا خواهش‌مندم که روی یک طرح اساسی هماهنگی کار نموده و آنرا هرچه زودتر با من شریک کنند.

10)- ضرورت هماهنگی با ادارات ذی‌ربط در سطح ولایات: به روسای ولایات بازهم تأکید می کنم که برای رفع چالش‌ها و مشکلات روزافزون در سطح ولایات باید با نهادهای ذی‌ربط و به ویژه، با مقام ولایت و نهادهای امنیتی ارتباطات مؤثرتری ایجاد کنند تا از این طریق، بتوانیم جلوی تهدیداتِ را بگیریم که از آدرس مخالفین مسلح دولت بالای سایت‌های مخابراتی وجود دارند. در صورت نیاز، لطف نموده مشکلات امنیتی را در اسرع وقت با مرکز شریک سازید تا از طرف رهبری وزارت اقدامات جدی روی دست گرفته شود.

 

 

تازه ترین خبر

یکشنبه ۱۴۰۳/۹/۴ - ۱۵:۸
Background image

رئیس مخابرات و تکنالوژی معلوماتی ولایت لوگر از ساحات محروم پوشش خدمات مخابراتی ولسوالی محمد آغه بازدید بعمل آورد

طبق پلان کاری و به اساس شکایات مکرر اهالی قریه بُرگ ولسوالی محمدآغه ولایت لوگر در مورد عدم دسترسی به تسهیلات مخابراتی...

یکشنبه ۱۴۰۳/۹/۴ - ۱۴:۴۰
Background image

تجهیز مرکز آموزشی کمپیوتر ریاست مخابرات و تکنالوژی معلوماتی ولایت کاپیسا

به دوام پروسه تجهیز مراکز آموزشی کمپیوتر ریاست‌های مخابرات و تکنالوژی معلوماتی ولایات که بر اساس هدایت و پلان وزارت مخابرات و...

یکشنبه ۱۴۰۳/۹/۴ - ۱۴:۲۹
Background image

بازدید رئیس تفتیش داخلی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی از ریاست مخابرات و تکنالوژی معلوماتی ولایت پروان

طی این بازدید محترم محمد طارق فاروقی با رئیس و کارمندان ریاست مخابرات و تکنالوژی معلوماتی این ولایت ملاقات کرده و...

بازگشت به خبر