قرارداد برنامه های کوتاه مدت ارتقای ظرفیت در بخش های تکنالوجی معلوماتی به امضا رسید.
طی کنفرانس مطبوعاتی که امروز یکشنبه مورخ 18 حوت سال 1392 در مقر وزارت مخابرات وتکنالوجی معلوماتی برگزار گردیده بود؛ قرارداد شش برنامه کوتاه مدت ارتقای ظرفیت در بخش های تکنالوجی معلوماتی بین وزارت مخابرات وتکنالوجی معلوماتی و موسسات تحصیلات عالی رنا، کاروان و آپتیک هندوستان به امضا رسید.
محترم بریالی حسام معین تخنیکی وزارت مخابرات وتکنالوجی معلوماتی که دراین کنفرانس صحبت می نمود؛ گفت: هدف از امضای این قرار داد ارتقای ظرفیت مسلکی در بخش های تکنالوجی معلوماتی در کشور می باشد. وی افزود؛ وزارت مخابرات وتکنالوجی معلوماتی همواره تلاش نموده است تا سکتور مخابرات در افغانستان رشد نموده و زمینه استفاده از تکنالوجی معلوماتی بطور روز مره در زنده گی مردم رونق یابد و از این طریق افغانستان به انکشاف اقتصادی و حکومت داری خوب نایل گردد که بخاطر رسیدن به این امر ارتقای ظرفیت و آموزشهای مسلکی در بخش های تکنالوجی معلوماتی نیاز جدی محسوب می شود واین برنامه به همین منظور راه اندازی شده است.
معین تخنیکی وزارت مخابرات افزود: این دور آموزش های مسلکی تکنالوجی معلوماتی شامل 6 برنامه تخصصی بوده که عبارت از: مدیریت سیستم، شبکه سازی و امنیت اطلاعات، تکنالوجی میکروسافت، مدیریت دیتابس، طراحی ویب/ توسعه ویب و توسعه سافتویر میباشد که در پهلوی آن، تمام دانش آموزان مهارت های ارتباطات، انکشاف خودی، کار گروهی، مدیریت زمان، مهارت های پیشکش، حل مسایل، مهارت های فردی و اخلاق استفاده از تکنالوجی معلوماتی را نیز می آموزند.
همچنان محترم بریالی حسام گفت که به همین منظور پس از تکمیل شدن اعلان داو طلبی، موسسات تحصیلات عالی رنا، کاروان و آپتیک هندوستان جهت سهم گیری در برنامه آموزش تخصصی در زمینه IT که در سال 2015-2014 برگزار میگردد، از جانب وزارت مخابرات انتخاب و شامل عقد قرار داد گردیده اند. به گفته وی؛ هریکی از موسسات یاد شده به تعداد 350 نفر مسلکی IT را در مدت 16 ماه با ارزش 400,000 USD + مالیه نافذ در افغانستان آموزش میدهند که در مجموع به تعداد 1050 تن در بخشهای یاد شده ازطریق موسسات تحصیلات عالی فوق الذکر تحت آموزش قرار می گیرند. وی همچنان افزود: افرادی که در این دور آموزشی مورد آموزش قرار می گیرند متشکل از کار مندان دولتی، سکتور خصوصی و مردم عوام می باشد و این افراد توسط تیم مشترک وزارت مخابرات و موسسات یاد شده بعد از سپری نمودن انترویو به پروگرام های مورد علاقه شان جذب می شوند. او اضافه کرد که این برنامه تنها در شهر کابل بوده و به زود ترین فرصت اینگونه پروگرامها از طرف وزارت مخابرات در ولایات کشور نیز آغاز خواهد شد.
قابل یاد آوریست که قبل از این نیز وزارت مخابرات وتکنالوجی معلوماتی با موسسات تحصیلات عالی کاردان(KIHE)، موسسه جهانی خصوصی انفوتیک (Info Tech) – سنگاپور وشرکت رنا تکنالوجی (RTE)، قرارداد نموده و بخش کوچک برنامه آموزش تکنالوجی معلوماتی را در سال 2013-2012 راه اندازی نموده بود که هر کدام این موسسات به تعداد 150 دانش آموز را که مجموعاٌ به 450 تن می رسید، تا ماه می، 2013 آموزش مورد آموزش قرار دادند و به اساس نتیجه دوره یاد شده برنامه کنونی روی دست گرفته شده است.