شش نهاد آموزشی مسلکی مجهز به تکنالوجی معلوماتی وفایبر نوری گردید
طی کنفرانس مطبوعاتی که امروز چهارشنبه 5 قوس سال 1393 در انستیتوت میخانیکی کابل برگزار گردید، پروژه ساختن لابراتوار کمپیوتری و وصل فایبر نوری به شش نهاد آموزشی وزارت معارف از طرف وزیرهای سرپرست مخابرات و تکنالوجی معلوماتی و معارف افتتاح گردیده و به بهره برداری سپرده شد.
محترم امیرزی سنگین سرپرست وزارت مخابرات و تکنالوجی معلوماتی که در این محفل صحبت می نمود؛ نقش تکنالوجی معلوماتی را در زنده گی مردم پراهمیت خوانده گفت: استفاده از تکنالوجی معلوماتی در تمام بخش های زنده گی مانند؛ صحت، معارف، تحصیلات عالی، امنیت، حکومت داری و غیره از ارزش بسزایی برخوردار است. وی افزود که از دید این وزارت مخابرات؛ تکنالوجی معلوماتی، دربخشهای آموزش و پرورش در کشورهای پیشرفته ی دنیا تاثیرات قابل توجهی را وارد ساخته است، بواسطه تکنالوجی معلوماتی شاگردان و استادان می توانند در عرصه های درسی و آموزشی توانمندی حاصل کرده و از روش های جدید درسی کار بگیرند.
محترم سنگین همچنان افزود: استفاده از تکنالوجی معلوماتی در تمام بخش های حکومت داری و زنده گی اجتماعی؛ کیفیت، سرعت و شفافیت را بوجود می آورد. بنا بر این یکی از بخش هایی مهم و اساسی هر کشور معارف آن می باشد که باید اهل معارف از مزایای تکنالوجی معلوماتی بهره مند شده و به آگاهی و غنامندی مواد آموزشی خویش پرداخته و از این طریق با جهان رقابت کنند.
سرپرست وزارت مخابرات در سخنانش گفت که به اساس تفاهمنامه ای که بین وزارت مخابرات و معارف به امضا رسیده بود ما امروز گام نخست را در عرصه عملی ساختن آن برداشته ایم که در قدم نخست ما به شش مکتب مسلکی این امکانات را فراهم ساخته ایم و 250 مکتب دیگرتحت کار است.
سپس محترم داکتر فاروق وردگ سرپرست وزارت معارف کشور از وصل شدن نهاده های آموزشی کشور به تکناروجی معلوماتی اظهار خرسندی نموده و تکنالوجی معلوماتی را اصلحه استراتیژیک خواند. وی افزود که با استفاده از تکنالوجی معلوماتی در بخش معارف می شود که تمام نصاب تعلیمی را در یک نرم افزار جابجا نموده و در سراسر کشور و با کیفیت عالی به دسترس مردم قرار داد تا مردم از آنها بهره ببرند.
سرپرست وزارت معارف گفت که با وصل کردن فایبر نوری در مکتب ها هر صنف درسی به جهان وصل می گردد و هر شاگرد می تواند پیرامون مواد و موضوع های درسی خود از بحر معلومات استفاده کند.
محترم فاروف وردگ همچنان پیشرفت های مخابرات و تکنالوجی معلوماتی کشور را در سطح منطقه بی نظیر خواند و برای استفاده مثبت از تکنالوجی معلوماتی تاکید کرد. وی همچنان از کارکرد های وزارت مخابرات اظهار قدر دانی کرد که دست اند کاران این وزارت با پشت کار و خدمتگذاری که داشتند توانسته اند به این مدت کم افغانستان را در عرصه تکنالوجی معلوماتی با منطقه رقیب سازند.
باید یاد آور شد که در این مرحله شش نهاد آموزشی؛ انستیتوت میخانیکی کابل، انستیتوت تربیه معلم مسلکی، دارالمعلمین سید جمال الدین، انستیتوت تکنالوجی معلوماتی، لیسه نا بینایان و لیسه مسلکی جمهوریت به تکنالوجی معلوماتی مجهز و به فایبر نوری وصل گردیده و 250 مکتب دیگر تحت کار است. همچنان بودجه آن از جانب وزارت مخابرات واز صندوق انکشاف مخابراتی (TDF) تمویل می گردد.
قابل یاد آوریست که وزارت مخابرات با وزارت های تحصیلات عالی و صحت عامه نیز در قسمت وصل نمودن پوهنتون ها و شفاخانه های کشور چنین برنامه هایی را داشته است.