پالیسی دسترسی باز رسماً اعلان گردید

mcitadmin
پنجشنبه ۱۳۴۸/۱۰/۱۱ - ۵:۳

در نشست خبری که به روز شنبه 10 میزان 1395هـ.ش در مرکز رسانه‌های حکومت برگزارگردید، اجرایی شدن پالیسی دسترسی باز بصورت رسمی از جانب وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی کشور اعلان گردید.

محترم عبدالرزاق وحیدی وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی کشور که در این کنفرانس صحبت می‌نمود، هدف از برگزاری این کنفرانس خبری را اعلان رسمی و ارایه معلومات به ارتباط اهمیت، ضرورت و پیامدهای اقتصادی پالیسی دسترسی باز در سکتور مخابرات کشور خواند. وی، همچنان افزود که هدف کلان این پالیسی: « فراهم کردن زمینه دسترسی افغان‌ها در سراسر کشور به خدمات مخابراتی با کیفیت، مطمین و قابل استطاعت می باشد.»

وزیر مخابرات کشور اضافه نمود: «پالیسی دسترسی باز و قانونگذاری رقابتی با درنظرداشت سه اصل اساسی که در پالیسی‌های مشابهی در سطح جهان پذیرفته می‌باشد، ترتیب گردیده که به طور مختصر عبارت است از: عدم تبعیض بین بازیگران مارکیت، شفافیت و نرخگذاری واقعبینانه.»

محترم داکتر همایون قیومی مشاور رییس جمهور در امور زیربناها و تکنالوژی معلوماتی نیز در سخنان خود بیان داشت: «از اصول و محورهای اساسی برنامه‌های اقتصادی حکومت در طول دو سال گذشته، شناسایی فرصت‌های باالقوه همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه اقتصادی می باشد. در این راستا پالیسی‌ها و برنامه‌های مهم و بزرگی طرح و تطبیق شده است. پالیسی دسترسی باز و قانونگذاری رقابتی، یکی از  این سلسله پالیسی‌های حکومت که زمینه مساعدی را برای توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی از طریق جلب همکاری سکتور خصوصی فراهم می‌سازد.»

آقای  داکتر همایون قیومی به نمایندگی از جلالتمآب محترم رییس جمهور، از رهبری وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی،  تیم های تخنیکی نهادهای بین المللی ذی‌دخل و نمایندگان سکتور خصوصی عمیقاً اظهار سپاسگزاری نمود که توانسته اند در تفاهم و همکاری نزدیک با همدیگر،‌ این پالیسی کلیدی را نهایی کنند.

وی اضافه نمود: «با تطبیق این پالیسی، زیربناهای اساسی و عواید‌ساز مهم مخابراتی از انحصار دولت رهایی یافته و برای سکتور خصوصی برای نخستین بار، اجازه داده می‌شود که به طور قانونمند،‌ هم به زیربناهای مخابراتی دسترسی پیدا کنند و هم، زیربناهای اساسی جدیدی از جمله فایبرنوری را خود شان در سراسر کشور ایجاد و فعال سازند.» وی، در ادامه سخنانش از سکتور خصوصی خواستار همکاری در زمینه تطبیق این پالیسی مفید گردید.

محترم عبدالستار مراد وزیر اقتصاد نیز در این کنفرانس روی پیامدهای اقتصادی پالیسی دسترسی باز صحبت نموده و بیان داشت که حکومت افغانستان با درک نیازمندی‌های سکتور خصوصی روی زیربناهای کشور توجه نموده است. وی، افزود که با این کار کشور ما اکنون رو به رشد اقتصادی قرار گرفته است.

 به گفته آقای مراد، پالیسی دسترسی باز در مواردی چون؛ افزایش شغل، افزایش عواید، مشارکت سکتور خصوصی، تقویت رقابت سالم، کاهش قمیت‌‎های مخابراتی و غیره تاثیر بسزایی در سکتور مخابرات دارد.

محترم عتیق الله نصرت رییس اتاقهای تجارت نیز در سخنانش روی پالیسی دسترسی باز و دیدگاه سکتور خصوصی در مورد صحبت نموده گفت که سکتور خصوصی همیشه می خواهد پالیسی‌های سازنده بوجود آید و تطبیق گردد. به باور وی، با عملی شدن پالیسی دسترسی باز، به تدریج قیمت‌ها تنزیل یافته و مشارکت سکتور خصوصی و دولتی در زیربناهای مخابراتی باعث تحرک مارکیت و رشد اقتصادی خواهد شد. وی همچنان اضافه نمود که رشد چشمگیر مخابرات در طی چند سال در کشور نیز  نتیجه سهم‌گیری سکتور خصوصی بوده است.

محترم داکتر نجیب عزیزی رییس اداره تنظیم خدمات مخابراتی( اترا)‌ که یکی دیگر از صحبت کننده‌گان این نشست خبری بود، بیان داشت که پالیسی دسترسی باز به هدف ایجاد تحرک تازه در سکتور مخابرات کشور ترتیب گردیده و اداره اترا آماده است که با سکتور خصوصی در زمینه کار نماید تا تسهیلات لازم را برای آنان مهیا سازد.  به گفته وی، براساس تصمیم رهبری وزارت مخابرات، پالیسی بعد از امروز قابل اجرا بوده و شرکت‌ها حق دارند برای دریافت جواز زیربناها به این اداره مراجعه کند. 

در اخیر محترم سید احمد شاه سادات معین تخنیکی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی  سخنان این نشست خبری را بصورت خلاصه جمع بندی نموده و بیان داشت که با عملی شدن این پالیسی، فایبر نوری از انحصار خارج گردیده، رقابت سالم در مارکیت تقویت و ترافیک معلومات افزایش می‌یابد.  وی همچنان یاد آور شد که تطبیق این پالیسی زمینه را برای راه اندازی نسل‌ها چهارم (4G)  تکنالوژی معلوماتی آماده نموده و زمینه تعلیم و تحصیل با سهولت را مهیاساخته و در قسمت تبدیل شدن افغانستان به نقطه وصل کشورهای منطقه نقش اساسی را بازی خواهد کرد. 

برای مطالعه کامل سند پالیسی دسترسی باز، روی لینک کلیک کنید:

تازه ترین خبر

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۴/۱۷ - ۱۰:۵۱
Background image

نظارت از پروسه فروش سیم کارت‌های جدید در ولایت ننگرهار

طی این نظارت مشخص شد که جریان فروش سیمکارت‌های جدید شبکه‌های مخابراتی در این ولایت...

دوشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۶ - ۱۶:۵۵
Background image

نظارت از کار ساختمانی یک سایت مخابراتی در ولسوالی اشترلی ولایت دایکندی

طی این نظارت به شرکت متذکره توصیه گردید تا کار اعمار سایت مخابراتی یاد شده را مطابق به شرایط...

دوشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۶ - ۱۶:۱۱
Background image

فراهم شدن سهولت های مخابراتی برای هموطنان عودت کننده از ایران در هرات

در این نمایندگی‌ها به مهاجران عودت کننده سیم کارت‌های مخابراتی رایگان...

بازگشت به خبر