جوایز دور سوم برنامه رقابتی دیوی (نور نوآوری) توزیع گردید
طی محفلی که به تاریخ 14 حمل 1395 در هوتل کابلاستار برگزارگردید، جوایز دور سوم برنامه رقابتی دیوی(نور نوآوری) برای برندگان از جانب مقامات وزارت مخابرات وتکنالوژی معلوماتی توزیع گردید.
محترم ایمل مرجان معین تکنالوژی معلوماتی وزارت مخابرات وتکنالوژی معلوماتی که در این محفل صحبت مینمود، هدف از برنامه دیوی (نور نوآوری) را توسعه فرهنگ نوآوری جهت ایجاد و استفاده از تکنالوژی معلوماتی، مخابرات و تکنالوژیهای موبایل در کشورخواند. وی افزود: کسانیکه در برنامههای رقابتی دیوی (نور نوآوری) اشتراک می ورزند و برنده جایزه شناخته میشوند، نظریات و نو آوریهای شان از جانب وزارت به رسمیت پذیرفته شده و مورد تشویق و نوازش قرار میگیرند. معین تکنالوژی معلوماتی در ادامه بیان داشت که جهت پیشبرد این برنامه یک بورد اجرایی از وزارتخانههای مختلف تشکیل شده و آنان ابتکارات و نوآوریها را بررسی نموده و برندگان را مشخص میکنند.
معین تکنالوژی معلوماتی وزارت مخابرات در ادامه روی برنامهها و دستآوردهای وزارت مخابرات اشاره نموده و سکتور مخابرات را یک سکتور پردستاورد خواند. وی بیان داشت که وزارت مخابرات وتکنالوژی معلوماتی در طی چهارده سال گذشته در عرصه زیربنا و سایر عرصههای تکنالوژی معلوماتی در هماهنگی و همکاری با سکتور خصوصی رشد چشمگیری داشته است. آقای مرجان نیز بیان داشت که وزارت مخابرات در نظر دارد تا از زیربناهای ایجاد شده در زمینه مخابرات و تکنالوژی معلوماتی برای ارایه خدمات و تسریع روند خدماتی به مردم کشور استفاده نماید و برای مشکلات کشور در همکاری با سکتورخصوصی، پوهنتونها راه حلهای پیدکرده، ظرفیتها را شناسایی نموده و بالای شرکتهای داخلی سکتور مخابرات سرمایه گزاری نماید.
محترم ویس پایاب رییس تکنالوژی و نوآوری وزارت مخابرات که دراین محفل صحبت مینمود برنامه دیوی (نور نوآوری) را به معرفی گرفته بیان داشت که وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، از طریق این برنامه و برنامههای مشابهی مثل « ابتکار» در تلاش است که رقابتهای سالم و آموزندهای را راه اندازی نموده و نظریات و پیشنهادات آنعده از افغانهایی را جمعآوری کند که در بخش تکنالوژی موبایل و تکنالوژی معلوماتی صاحب ایدهها وطرحهای ابتکاری میباشند. وی افزود: با تطبیق این برنامه، وزارت مخابرات درنظر دارد که در حد توان و امکان، با استفاده از تکنالوژیهای جدید، به مشکلات و چالش های فراروی ارائه و توسعه خدمات دولتی پاسخ ارایه نموده و روشهای ابتکاری را جستوجو نماید که با استفاده از آنها ادارات حکومتی بتوانند خدمات موثر و سریع را برای شهروندان عرضه کنند. دیدگاه وزارت مخابرات این است که با تطبیق همچو برنامهها فرهنگ خلاقیت و نوآوری در بین نسل جوان در عرصه تکنالوژی معلوماتی گسترش خواهد یافت و افزون برآن، صنعت تکنالوژی رونق بیشتری را تجربه خواهد کرد.
آقای پایاب درمورد جوایز اظهار داشت که تحت دورههای مختلف این برنامه، به برندگان مسابقات، جوایز نقدی و تصدیقنامهها اعطاء میگردد. مقدار جوایزنقدی بستگی دارد به اینکه دیدگاه و یا طرح ارایه شده در چه سطحی از انکشاف قرار دارد؛ اما حداقل جایزه نقدی 2000 دالر آمریکایی درنظر گرفته شده است.
احمد شکیب سیار رییس اداره انسجام معلومات افغانستان نیز در این محفل صحبت نموده و برنامه رقابتی نور نوآوری را تشریح و کارکردهای اداره انسجام معلومات افغانستان را معرفی نمود. وی همچنان بیان نمود که تطبیق برنامه نور نو آوری به دوش این اداره میباشد و از طرف بانک جهانی تمویل میگردد.
قابل یاد آوریست که در دور سوم این رقابت که در جریان سال 2015 میلادی برای رقابت جوایز محصلین و حکومتداری الکترونیک اعلام گردیده بود، طرحها و راه حلهای مختلفی از داخل و خارج از کشور دریافت گردید که تصدیقنامهها و جوایز نقدی برای برندگان این پروسه رقابتی توزیع گردید. دور نخست رقابتهای برنامه «نور نوآوری» در سال 2013 میلادی برگزار گردیده بود که در مجموع 9 مشکل و یا چالش اساسی از ادارات و نهادهای مختلف دولتی اعلان شده بوده و راه حلهای متنوع و متعددی از داخل و خارج کشور برای پاسخگویی به چالش های موردنظر دریافت شده بود که بعداز طی مراحل مختلف ارزیابی، به تعداد 11 طرح ابتکاری به دور نهایی راه یافتند، و درنتیجه، جوایز و تصدیق نامههای خویش را به دست آوردند.
دور دوم، رقابت سراسری برای قهرمان تکنالوژی معلوماتی (IT Champions) و جایزه محصلین خلاق در سال 2014 میلادی اعلام گردیده بود که تعداد زیادی از طرح ها و درخواستها از داخل و خارج کشور توسط دواطلبان ارسال گردیده و بعداز طی مراحل پروسه ارزیابی درخواستیهای 4 تن از اشتراک کنندگان برای دریافت جایزه محصل (Student Award) و قهرمان تکنالوژی معلوماتی (IT Champion) به دور نهایی راه یافتند که ، برای آنان نیز جوایزنقدی و تصدیقنامه اعطاء گردید.