جوایز دور اول برنامه رقابتی دیوی توزیع گردید
جوایز دور اول برنامه رقابتی دیوی طی محفلی که با حضور داشت وزیر مخابرات و تکنالوجی معلوماتی و معین علمی وزارت تحصیلات عالی رییس عمومی اداره انسجام معلومات افغانستان، هیات رهبری وزارت مخابرات وتکنالوجی معلوماتی، استادان و روسای پوهنتون ها و برنده گان جوایز به روز سه شنبه مورخ 13/3/1393 در هوتل کابل استار برگزار گردیده بود، از جانب وزارت مخابرات و تکنالوجی معلوماتی توزیع گردید.
محترم امیر زی سنگین وزیر مخابرات و تکنالوجی معلوماتی که در این محفل صحبت می نمود این برنامه را یک برنامه موثر در جهت رشد ابتکارات و تقویه دانش تکنالوجی معلوماتی خوانده گفت: این جای بسا خوشی و افتخار است که در کشور ما در یک برنامه رقابتی نو آوری تکنالوجی معلوماتی امروز به تعداد 11 تن از هموطنان ما برنده جوایز نو آوری شناخته می شوند و این برای ما امید می دهد که دیگر بیشتر از این در راه تقویت استعدادها و تشویق جوانان کشور بپردازیم تا اینکه کشور خویش را مبدل به یک کشور صادراتی تکنالوجی معلوماتی بسازیم. وی افزود که وزارت مخابرات و تکنالوجی معلوماتی منبعد می کوشد تا این چنین برنامه هارا ادامه داده وجوانان کشور را در راستای ابتکارات و نو آوری ها تشویق، ترغیب و حمایت نماید.
همچنان وزیر مخابرات به پیشرفت های مخابرات و تکنالوجی معلوماتی در کشور در طی یک دهه اخیر پرداخته و این پیشرفت ها رابی نظیر خواند و همچنان گفت: وزارت مخابرات برنامه های نیز جهت گسترش و وسعت هرچه بیشتر خدمات تکنالوجیکی و مخابراتی در کشور روی دست دارد تا اینکه با تحقق این برنامه ها حکومت داری الکترونیکی در کشور حکمفرما شده و جلو هرگونه تقلب، تخلف وفساد در زمینه های گوناگون حکومتی و کشوری گرفته شود.
ایمل مرجان معین تکنالوجی معلوماتی وزارت مخابرات که یکی از سخنرانان محفل بود؛ در سخنان خود برنامه دیوی را به معرفی گرفته، گفت که این برنامه به هدف تو سعه و ترویج فرهنگ نو آوری از طریق استفاده و کار برد تکنالوجی معلوماتی و مخابراتی روی دست گرفته شده است.
وی افزود: انتظار می رود که با برگزاری این رقابت ها به چالشهای فرا راه اراییه خدمات دولتی به گونه موثر پاسخ اراییه گردیده و راه های ابتکاری جدید برای دولت در رابطه به اراییه خدمات و کنترول وضعیت که از طریق استفاده ازتکنالوجی معلوماتی و مخابراتی ممکن باشد، پیدا شود. با استفاده از راه های اراییه شده چالشهای موجود در سیستم دولتداری و خدمات عامه از بین رفته و در تقویت فرهنگ ابتکار و نو آوری تاثیر گزار باشد.
معین تکنالوجی معلوماتی در ادامه گفت: وزارت مخابرات و تکنالوجی معلوماتی در این برنامه مشکلات مختلفی را به اعلان می سپارد و خوا هان پیشنهادات و راه حل های مردم افغانستان در زمینه مشکلات و چالشهای اعلان شده می باشد و مردم افغانستان می توانند در رابطه به موارد اعلان شده پیشنهاد ها و راه حل های مبتکرانه خویش را که از طریق استفاده از تکنالوجی معلوماتی و مخابراتی امکان پذیر باشد، اراییه نمایند.
محمد عثمان بابری معین علمی وزارت تحصیلات عالی کشور و محمد نجیب عزیزی رییس عمومی اداره انسجام معلومات افغانستان از سخنرانان دیگر محفل بودند که هر کدام به نوبه خویش مفاد و مزایای این برنامه را برشمرده و در راستای رشد استعدادها و توسعه ابتکارات موثر خواندند.
محمد عثمان بابری در سخنانش گفت که برنامه دیوی برنامه ای است که جوانان مارا تشویق به نو آوری و ابتکاررات در زمینه تکنالوجی معلوماتی می نماید و به این معناست که ما بتوانیم به مشکلات خویش راه حل تکنالوجیکی از طریق خود هموطنان ما پیدا نماییم.
نجیب عزیزی یاد آور شدکه این برنامه توسط بانک جهانی تمویل می گردد و وزارت مخابرات با اداره انسجام معلومات افغانستان(AIMS ) جهت تطبیق و مدیریت این برنامه همکار می باشند.
قابل یاد آوریست که دور نخست این برنامه در سال 2013 برگزار گرید که در این دور مجموعاٌ 9 چالش و مشکل دوایر وسازمانهای دولتی به اعلان رسیده بود که حدود 40 راه حل و نظریه از جانب افغان های مقیم در داخل و خارج کشور در رابطه به این چالشها دریافت گردید و از بین آنها 11 تن توسط تیم موظف مورد تقدیر شناخته شدند وامروز برای برنده گان این رقابت ها جوایز اعطا گردید. جوایزی که برای برنده گان ادوار مختلف این برنامه رقابتی در نظرگرفته شده ازمبلغ معادل2000 دالر امریکایی الی مبلغ معادل 80000 دالر امریکایی می باشد.