جمع آوری ده فیصد محصول خدمات مخابراتی بطور شفاف ومطمین است
محترم عبدالزاق وحیدی وزیر مخابرات وتکنالوژی معلوماتی طی کنفرانس مطبوعاتی که به روز شنبه11 میزان 1394 در مقر وزارت مخابرات وتکنالوژی معلوماتی برگزارگردید، درمورد نگرانیها و پرسشهای شهروندان افغانستان به ارتباط ده درصد محصول خدماتیای که اخیراً توسط حکومت بالای مشترکین مخابرات وضع گردیده است، صحبت نموده گفت که جمعآوری 10 فیصد محصول خدمات مخابراتی از شهروندان بصورت شفاف ومطمين است. وی در آغاز، از خبرنگاران به خاطر حضور بموقع و گستردۀ شان در نشست خبری سپاسگزاری نموده و بر نقش کلیدی آنها در راستای حمایت از حکومت داری خوب، باز و شفّاف تأکید کرد.
سپس، وی به ارتباط میکانیزمهای جدیدی که توسط وزارت مخابرات به هدف تأمین شفافیت لازم در پروسۀ جمعآوری محصول خدماتی در همکاری با شرکتهای مخابراتی روی دست گرفته شده است، چنین توضیح داد: «براساس فرمان تقنینی اخیر جلالتمآب رییس جمهور افغانستان، نقش وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در این پروسه به عنوان یک نهاد تسهیلگر و نظارت کنندۀ تخنیکی تعریف گردیده است تا شفافیت لازم در پروسه تأمین گردد. ما به نگرانیها و پرسشهایی که به تکرار توسط هموطنان ما در ارتباط به محصول خدماتی نامبرده مطرح شده است، ارج میگذاریم و از این رو، امروز در خدمت شما قرار داریم تا از طریق شما به شهروندان افغانستان اطمینان دهیم که هر پولی را که به شکل محصول خدمات مخابراتی پرداخت میکنند، درست حساب شده و به خزانۀ دولت انتقال مییابد.»
آقای وحیدی از فعالسازی یک سیستم نظارتی جدیدی خبر داد که جدیداً توسط تیم تخنیکی وزارت مخابرات ایجاد گردیده است. وی افزود: « در نتیجۀ زحمات شبانهروزی همکاران ما، خوشبختانه، حالا ما یک سیستم شبیه به«سیستم کامل مدیریت واقعی وقت سنج» در اختیار داریم که میتواند معلومات مفصل را به ارتباط تعداد مشترکین خدمات مخابراتی و روندهای متغییر فعالیتهای مارکیت به دست دهد؛ طور مثال: در روزهای اخیر، با آزمایش و تحلیل آمار شرکتهای ام. تی.ان، افغان بیسیم و سلام ما دریافته ایم که 76% مشترکین مخابراتی کسانی اند که کارتهای 50 افغانیگی به موبایل شان افزوده اند، و مالیاتی که از این دسته مشترکین به دست میآیند، 62% مجموع مشترکین مخابرات را تشکیل میدهد.»
سپس، آقای وحیدی به ارتباط مقدار مجموعی پولی که در طول هفت روز اخیر توسط شرکتهای مخابراتی به شکل محصول خدماتی دریافت گردیده به شکل روزانه معلومات ارایه نمود و به ارتباط تدابیری که توسط رهبری وزارت مخابرات به هدف نظارت دقیق از پروسه روی دست گرفته شده است، صحبت نمود. وی گفت: « در حال حاضر، ما سیستم موجوده را با سیستم شرکتها وصل میکنیم. از این طریق، ما به معلومات مربوطۀ هر مشترک از قبیل شمارۀ تماس و مقدار پولی که به شکل محصول خدماتی از وی وضع گردیده، دسترسی مستقیم پیدا می کنیم. البته، باید گفت که همچو معلومات در طول یک روز سه بار توسط شرکتهای مخابراتی در سیستم انداخته میشود. امّا برای همگانیسازی نظارت، یک مودل نظارتی مردمی نیز روی این سیستم ایجاد خواهد شد.»
وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی به مردم اطمینان داد که به هدف تأمین شفافیت کامل تا هنگام فعالسازی سیستم کامل « مدیریت واقعی وقت سنج»، وزارت مخابرات سیستم موجود را [که در آغاز نام برده شد]، روی یک وبسایت کاملاً متحرک قرار میدهد و از این طریق، تیم تخنیکی وزارت موظف اند که اطلاعات مربوط به مشترکین را به گونۀ روزانه و در انتروالهای زمانی منظم از سیستمهای شرکتهای مخابراتی به دست آورند.
افزون برآن، آقای وحیدی از شهروندان افغانستان خواست که از طریق یک سیستم تخنیکی به گونۀ فعال در ردیابی کریدت و محصول افزودۀ خود در سیستم شرکتهای مخابراتی با وزارت مخابراتی همکاری نموده و اطمینان حاصل کنند. وی افزود: « سیستم به گونهای ست که مشترکین خدمات موبایل میتوانند معلومات( شمارۀ کریدت کارت* سریال نمبر کارت* مبلغ افزوده شده#) را از طریق 997 به سیستم بفرستند. سپس، سیستم به طور خودکار معلومات وارده را با معلومات موجودهای که قبلاً توسط شرکتها فراهم شده اند، مطابقت میدهد. اگر مطابقت حاصل شد، سیستم به مشترک موردنظر را با فرستادن این پیام اطمینان میدهد: تشکر، محصول خدماتی شما توسط حکومت جمعآوری گردید.»
همچنان آقای وحیدی اضافه نمود که وضع محصول خدماتی برمشترکین مخابرات، خاص افغانستان نیست، بلکه در اکثرکشورهای جهان این محصول از مشترکین دریافت میگردد.
دراین کنفرانس محترم قارضیزاده معین وزارت مالیه نیزصحبت نمود، وی در سخنان خود از تشویشهادر این زمینه برای مردم کشور اطمینان داده گفت که هرافغانی از شهروندان به عنوان محصول خدمات مخابراتی وضع می گردد به خزانه دولت جمع میشود و سپس از طریق دولت برای انجام خدمات برای مردم کشور به مصرف میرسد. آقای قاضیزاده همچنان افزودکه اینگونه اقدامات افغانستان را بطرف خود کفایی سوق میدهد.
نجیب الله عزیزی رییس اداره اترا نیز در این کنفرانس صحبت نموده واز شفافیت جمع آوری محصول خدمات مخابراتی اطمینان داده گفت که مااز جمع آوری آن بصورت دوامدار گزارش میگیریم.
به ادامۀ توضیحات تخنیکی، خبرنگاران و نمایندگان رسانههای اشتراک کننده یک تعداد پرسشهایی را به ارتباط موضوعات و مسایل مختلفی از جمله اجراآت وزارت، کیفیت خدمات و ابتکارات و پلانهای جدید وزارت مخابرات و ادارۀ اترا مطرح کردند. پرسشهای آنها توسط وزیر مخابرات و تیم همکاری وی در نشست خبری به گونۀ موردی پاسخ داده شد. در ختم کنفرانس، یک بار دیگر وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی از خبرنگاران سپاسگزاری نموده و از آنها در خواست نمود که با دفتر مطبوعات و سخنگویی وزارت روابط دوامدار داشته باشند و هر گاهی که ضرورت باشند، معلومات لازم را به دست آورند. همچنان، وی به سخنگوی وزارت هدایت داد که با رسانهها ارتباط سازنده و مفید ایجاد نموده و در برابر آنها پاسخده باقی بماند.»