از روز جهانی مخابرات و جامعه معلوماتی تجلیل بعمل آمد
از هفدهم می ( روز جهانی مخابرات و جامعه معلوماتی) طی محفلی باشکوه و با حضور داشت مقامات دولتی، وکلای شورای ملی، نماینده های شرکت های خصوصی مخابراتی و هیات رهبری وزارت مخابرات و تکنالوجی معلوماتی که امروز یکشنبه مورخ 28 ثور سال 1393 در هوتل کانتنیتال برگزار گردیده بود، تجلیل بعمل آمد.
محترم امیرزی سنگین وزیر مخابرات وتکنالوجی معلوماتی در بیانیه افتتاحیه خود ضمن عرض تبریکی این روز به تمام مردم کشور، پیرامون دست آورد ها و پیشرفت های سکتور مخابرات در طی یک دهه گذشته بصورت مفصل و همه جانبه صحبت نموده و این پیشرفتها را ارزنده و قابل قدر خواند. وی افزود که امروزه تقریباٌ تمام مردم کشور به تیلفون مبایل دسترسی دارند و انترنت هم گسترش قابل ملا حظه ای نمود که می توان گفت؛ تکنالوجی معلوماتی و مخابراتی در افغانستان تغییرات بسیار عمده و اساسی را در زنده گی مردم رو نما نموده است.
وزیر مخابرات در سخنانش گفت: افغانستان دوازده سال قبل فاقد هیچگونه زیربنای مخابراتی بود و به اساس دیدگاهی که از طریق وزارت مخابرات و تکنالوجی معلوماتی ساخته شد و برنامه ریزی های دقیق صورت گرفت که در نتیجه آن ما امروز پیشرفت های بسیار ارزنده را شاهد می باشیم و می بینیم افغانستان در ظرف ده سال سفر پنجاه ساله ممالک همسایه را در امر پیشرفت و ترقی مخابرات و تکنالوجی معلوماتی طی نموده است.
امیر زی سنگین افزود: در پهلوی پیشرفت های مخابراتی و انتر نتی در طی یک دهه گذشته ما پیشرفتها و گسترش رسانه های همگانی برقی را نیز شاهد هستیم که در سراسر کشور 89 شبکه تلویزیونی و 220 شبکه رادیویی هم اکنون فعالیت دارند و وزارت مخابرات و تکنالوجی معلوماتی بخاطر توسعه ساحه نشرات آنها دو اقدام بسیار بزرگ و ارزنده را نموده که یکی تبدیل نمودن سیستم تلویزیون از انالوگ به دیجیتل و دومی هم نشرات تلویزیون ها از طریق ماهواره افغان ست یک می باشد. در قسمت تبدیلی سیستم تلویزیون کار جریان دارد ودر آینده های نزدیک ما شاهد افتتاح آن در شهر های بزگ کشور خواهد بودیم و در قسمت نشرات از طریق ماهواره باید گفت که نشرات ده تلویزیون داخلی و دو تلویزیون خارجی آغاز گردیده است وامید واری می رود که به زود ترین فرصت تمام تلویزیون های کشور از این طریق به فعالیت آغاز نماید .
وزیر مخابرات همچنان گفت که این وزارت در قسمت ارتقای ظرفیت تکنالوجی معلوماتی نیز در کشور تلاشهای مستمر داشته که در پهلوی انستیتوت تکنالوجی معلوماتی و مخابراتی به ایجاد کورسهای آموزشی در ولایات و اکادمی های سیسکو در پو هنتونهای کشور نیز دست زده است.
وی اضافه کرد که در سکتور مخابرات در طی ده سال گذشته 2.2 میلیارد دالر سرمایه گزاری صورت گرفته و برای (1400000) یک صدو چهل هزار نفر زمینه کار مساعد شده و همچنان در ده سال گذشته برای دولت یک میلیارد و سه صدو سی و چهار میلیون دالر عواید داشته است.
محترم سنگین در اخیر گفت که این وزارت تلاش دارد تا خدمات مخابراتی و تکنالوجی معلوماتی را بیشتر از این در سراسر کشور گسترش دهد و به همین منظور پلان های چون: رفتن از طرف تری جی به فورجی، گسترش حکومت داری الکترونیکی و ایجاد یا ساختن سایبر سیکیوریتی را روی دست دارد.
سپس محترم عزیزالرحمان صافی رییس پلان و پالیسی وزارت مخابرات و تکنالوجی معلوماتی پیام حمدان توری سکرتر جنرال آی تی یو را به خوانش گرفت که در پیام وی شعار امسال برای روز جهانی مخابرات و تکنالوجی معلوماتی؛ (باند وسیع برای انکشاف پایدار) انتخاب گردیده بود.
پس از آن سخنرانان دیگر هریک: انجنیر صاحب خان عضو کمیسیون مواصلات و مخابرات ولسی جرگه، قربان حقجو رییس اتاق های تجارت به نماینده گی از سکتور خصوصی، غلام نبی فراهی معین وزارت اطلاعات و فرهنگ هریک پی دیگر پیرامون پیشرفت های مخابرات در کشور سخنان خویش رابیان نموده و از پیشرفت های چشمگیر دراین عرصه تمجید به عمل آوردند. تاثیر مستقیم پیشرفت مخابرات بالای رشد اطلاعات و فرهنگ از جمله سخنان محترم غلام نبی فراهی معین وزارت اطلاعات و فرهنگ، پیشرفت مثبت مخابرات و تکنالوجی معلوماتی از سخنان انجنیر صاحب خان بود.
قربان حقجو دلایل پیشرفت مخابرات را در سخنانش چنین برشمرد: تقاضای مارکیت، داشتن دیدگاه خوب در وزارت مخابرات، پاک بودن وزارت مخابرات از فساد در زمینه اجراات.
همچنان نماینده های شرکت ها مخابراتی افغان تیلی کام، افغان بیسیم و اتصالات نیز بیانات خویش را با فلم های مستند از پیشرفت های خویش تقدیم حضور اشتراک کننده گان محفل نمودند.
ناگفته نباید گذاشت که این دهمین سال است که از روز جهانی مخابرات و جامعه معلوماتی در افغانستان از طرف وزارت مخابرات وتکنالوجی معلوماتی تجلیل به عمل می آید و هر سال شعاری نیز از طرف اتحادیه جهانی مخابرات یا آی تی یو برگزیده می شود تا روی آن دقت شود. شعار امسال باند وسیع برای انکشاف پایدار برگزیده شده بود که زیربنا باند وسیع عنصر مهم درابتکارات ICT (صحت عامه ، معارف ، حکومتداری ، تجارت ) بوده و باید باعث نمو و رشد اقتصادی واجتماعی گردد.