جلسه مشورتی با نمایندگان ارشد شرکتهای مخابراتی(ICT)
مطابق برنامهها و اهداف استراتیژیک وزیر مخابرات افغانستان محترم عبدالرزاق وحیدی در راستایی انکشاف سکتور خصوصی به ویژه سکتور مخابراتی کشور، روز چهار شنبه بر ابر با دهم فبروری 2016 میلادی به منظور ملاقات با مسوولین سی(30) شرکت خصوصی تکنالوژی معلوماتی در گردهماییای که از طرف وزارت مخابرات در هوتل اینترکانتینانتال کابل تدویر گردیده بود شرکت نمود.
در آغاز این نشست وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان محترم وحیدی از تشریف آوری مسوولین شرکتهای تکنالوژی معلوماتی تشکر نموده و آن را خودمانی و تعارفی عنوان کرد.
محترم وزیر مخابرات افغانستان از شکل گیری برنامه های پراگنده و متشتت نرم افزاری( Databases ) در بخشهای دولتی و خصوصی در طول 14 سال گذشته صحبت نموده و افزود که متاسفانه استفاده موجه و درست از این دیتابیس ها به عمل نیامده است، در عین حال بسیاری ازین پلاتفارمها و سیستمها در حالیکه از سوی شرکتهای قرارداده شونده تکمیل شده، اما هنوز از سوی ادارات دولتی مورد استفاده قرار نگرفته اند. در ضمن عدم وصل شدن این دیتابیس ها با هم دیگر باعث کُندی و سکتگی در امور اداری حکومت شده و مشکلات جانبی را نیز به وجود آورده است.
در ادامه محترم عبدالرزاق وحیدی وزیر مخابرات هدف نشست با شرکتهای مخابراتی را سرنوشت ساز خوانده و از مسوولین شرکتهای خصوصی تکنالوژی معلوماتی خواهان تشریک مساعی در طرح و راه اندازی برنامههای جدید برای تسهیل طرزالعملها و روند های اداری کشور گردید و چنین تصریح نمود: «مالک اصلی این کشور شما هستید. ابتکار و تحفه شما برای نسلهای آینده چیست؟ دیدگاه وزارت مخابرات این است که اصل مشارکت میان سکتورخصوصی و حکومتی را در عمل پیاده کند. تا زمانی که سکتور خصوصی به تحرک واداشته نشود، حکومت به تنهایی توان پیشبرد برنامههای کلان ملی را ندارد.»
ضمناً آقای وحیدی وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی بر اصل نوآوری به هدف ترویج شفافیت در پروسهها و برنامههای ملی تأکید کرد و تأکید کرد «که فقط با راه اندازی نوآوری در عرصه تکنالوژی معلوماتی، میتوانیم شفافیت در پروسهها را افزایش داده و از این طریق، اعتبار ملی کشور خویش را بالا ببریم. بدون تردید، نقش شما در این پروسه بسیار کلیدی و اساسی است.»
محترم وحیدی خطاب به مسوولین شرکتهای اشتراک کننده گفت که وزارت مخابرات متعهد و مصمم است که ارتباط و هماهنگی بین وزارت و شرکتهای ICT را افزایش بخشیده و از این طریق، برای آن تعداد از کارورزان و نخبگان تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی که توانایی ارایه طرح، دیدگاه و اجرای برنامههای ابتکاری را دارند، زمینه فراهم نماید تا با وزارت مخابرات براساس اصل همکاری استراتیژیک، همکار شوند.
در ضمن وزیر مخابرات بر تداوم و پیگیری این نشستها تأکید نموده در و به بخش تکنالوژی معلوماتی هدایت داد که ملاقاتهای جداگانه مسوولین شرکتهای علاقهمند را در دفتر کار اش فراهم نمایند که این پیشنهاد مورد استقبال گرم اشتراک کنندگان نیز قرار گرفت. در اخیر وزیر مخابرات از نقش و استفاده حیاتی تکنالوژی معلوماتی در دنیای مدرن یادآورشده و نقش تکنالوژی را در بخشهای مدیریتی، امور عامه، برنامهریزیهای تخنیکی، ارتباطات و انکشاف پایدار اساسی و انکار ناپذیر خواند.
در ادامه این نشست مسوولین شرکتهای تکنالوژی معلوماتی به ترتیب، به معرفی شرکتهای خود پرداخته و از نوعیت فعالیت، برنامه های ابتکاری و اهداف آینده شان برای حاضرین مجلس معلومات ارایه نمودند. همچنان،آنها حضور وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی را در جمع مسوولین شرکتهای تکنالوژی معلوماتی مفید و صمیمی توصیف کرده و خواستار تداوم چنین روند ها در آینده شدند.
بخش دیگر جلسه به سوالات و انتقادات مسوولین شرکتهای تکنالوژی معلوماتی از هیات رهبری وزارت مخابرات اختصاص داده شده بود که در نتیجه سوالات آنها با راهنماییها و پاسخهای قناعت بخش، و انتقادات شان با پیشانی باز از سوی وزیر محترم مخابرات و هیات رهبری وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان جواب داده شد. در پایان، هیأت اشتراک کننده وزارت و مسوولین شرکتهای مخابراتی با هم توافق کردند که این گونهنشستها را به طور منظم برگزار نمایند تا هم زمینه برای تشریک دیدگاهها و چالشها فراهم گردد و هم سطح همکاری استراتیژیک بین حکومت و سکتور خصوصی تقویت گردد.