افغانستان دریک دهه گذشته رشد وپیشرفت قابل توجهی را در عرصه مخابرات وتکنالوجی معلوماتی تجربه کرده است
وزیر مخابرات وتکنالوجی معلوماتی دولت جمهوری اسلامی افغانستان که در نخستین کنفرانس بین المللی ونمایشگاه مخابرات وتکنالوجی معلوماتی افغانستان صحبت می نمود، گفت که افغانستان در یکه دهه گذشته رشد وپیشرفت قابل توجهی را در عرصه مخابرات وتکنالوجی معلوماتی تجربه کرده است. وی برگزاری این کنفرانس را برای نخستین بار درکشور وبا امکانات دولت افغانستان پس از این همه تحول بزر گ جهت به نمایش گذاشتن پیشرفت های مخابراتی ارزنده دانست.
این کنفرانس به روز سه شنبه مورخ 2میزان سال 1392 خورشیدی در کابل ازطرف وزارت مخابرات کشور تدویر یافته بود.
محترم امیر زی سنگین وزیر مخابرات وتکنالوجی معلوماتی درخصو ص برگزاری این کنفرانس گفت که وزارت مخابرات سال گذشته تصمیم گرفت تا یک چنین کنفرانسی را در داخل کشوربرگزرارنماید که این طرح وتصمیم را به کابینه جمهور ی اسلا می افغانستان بیان نمودیم وبعد با حکم مقام عالی ریاست جمهور مکلف به برگزاری کنفرانس شدیم و الحمد الله امروز ما شاهد برگزاری موفقیت آمیز آن هستیم. وی افزود که جهت برگزاری این کنفرانس کمیته ای متشکل ازچند وزارت خانه وارگان های امنیتی کشور تشکیل شده بود واین کمتیه با سعی وتلاش تمام وبابرگزاری جلسات پی هم بخوبی کنفرانس یاد شده را دایر نمودند.
وزیر مخابرات وتکنالوجی معلوماتی هدف از برگزاری این کنفرانس را، نمایش دادن پیشرفت های تکنالوجی معلوماتی ومخابراتی درافغانستا، شریک ساختن تجربه های همدیگر، همکاری های منطقه ای وروشنایی در اهمیت تکنالوجی معلوماتی خوانده گفت که در طی دورروز مهمانان تجربه های خویش را از گسترش تکنالوجی معلوماتی در کشور های خویش با ما شریک ساخته ومتخصصین نقش تکنالوجی معلوماتی ومخابراتی را در عرصه های گوناگون زنده گی اجتماعی برای ما اراییه می کنند.
محترم سنگین درخصوص اهمیت تکنالوجی معلوماتی صحبت نموده گفتند که جهان با پیشرفت تکنالوجی معلوماتی به جامعه معلوماتی تبدیل گردیده است وپیشرفت آن در گسترش ارتباطات اجتماعی، تحولات سیاسی، رشد اقتصادی کشورها مهم وتاثیر گزار است.
وزیرمخابرات کشور در این کنفرانس پیرامون پیشرفت های مخابراتی وتکنالوجی معلوماتی در افغانستان پرداخته گفت که وزارت مخابرات به اساس پالیسی دولت، تحت چوکات قانونی وبا میکانیزم شفاف درراستای رشد مخابرات وتکنالوجی معلوماتی در یک دهه گذشته عمل نموده که امروز به دست آورد های قابل ملاحظه ای نایل گردیده است.
وی گفت که تاهنوز 90 فیصد ساحات کشور تحت پوشش خدمات مخابراتی قرارگرفته است وبالاتر از20 میلیون مشترک تیلفون مبایل در افغانستان وجود دارد که همه در امور روز مره جهت برقراری ارتباطات ازآن استفاده می نمایند. همچنان در قسمت انترنت گفت که قیمت انترنت درکشوربی نهایت کاهش یافته وجواز خدمات 3G به شرکت های مخابراتی اعطا شده است. رنگ حلقوی فایبر نوری هم در حال تکمیل شدن می باشد که با تطبیق پروژه های فایبر نوری درنظر است تا سال آینده 80 فیصد نفوس کشور از خدمات انترنت نیزمستفید شوند.
وزیر مخابرات وتکنالوجی معلوماتی گفت: ساختن سیستم تخنیکی تذکره الکترونیکی ودیزاین آن، اقدام تبدیل سیستم تلویزیون در کشور ازانالوگ به دیجیتل، گامهای دیگری در راستای پیشرفت تکنالوجی شمرده می شود. همچنان وی در اخیر سخنان خو یاد آور شد با این همه پیشرفت که تاهنوز در افغانستان صورت گرفته ولی باز هم بسنده نیست. استفاده از تکنالوجی وبکار گیری آن درامور شخصی ودولتی باید بیشتر گسترش یابد تا زمینه فساد وضایع شدن وقت را ازمیان ببرد وی گفت که حتا انتخابات آینده باید با استفاده تکنالوجی معلوماتی صورت گیرد که هم زمینه تقلب ازبین برده شود وهم تمام مرد م به آسانی از حق رای خود مستفید شوند.
لازم به تذکر است که این کنفرانس ونمایشگاه به ابتکار وزارت مخابرات وتکنالوجی معلوماتی به مدت سه روز جهت به نمایش گذاشتن پیشرفتهای کشور در این عرصه دایرگردیده بود.